2010. júl. 26.

Evés-evés-ivás-evés és ivás...

Már megint az időjárási viszontagságokhoz fog fűződni a bejegyzésem mert mindannyian kivagyunk borulva.A pihenni vágyó vendégek akiknek sikerült végre kivenni a megérdemelt szabadságot most szidhatják az égieket,hogy ilyen időt szerveztek erre a pár napra! Szóval Ők is és mi is ennek függvényében fáradékonyabban,rosszkedvűbben,szomorúbban érezzük magunkat viszont annál éhesebben és szomjasabban. Úgyhogy két alvás közt jókat eszünk és finom borokat választunk hozzá.Ráadásul vöröset mert hogy elég hideg van és jobban esik per pillanat mint a hidegre hűtött fehérborok.
Hogy mi a mai ajánlat???? Na jó leírom.....

Előételek:
- sült camambert sajt mártogatós diós szőlő chutney-val
- házi kacsa pástétom párolt lila káposztával
- buffala mozzarella paradicsommal

Levesek: (miután a hideg gyümölcsleves senkinek nem hiányzik)
- sáfrányos karfiol krémleves sült sajtos pirítóssal
- savanykás - fűszeres csirkeragu leves

Főételek:
- citromos lazacfilé sült paradicsomos rizottóval
- zúza pörkölt túrós csuszával
- almalepényben sült csirkemell sárgadinnyés salátával
- rántott csirkecombok ruccolás burgonyapürével

És végül a desszertek:
- házi sárgabarackos gombóc fahéjas édes tejföllel(megirigyeltük......)
- Tejkaramellás almatorta mascarpone habbal
- brownie vanília fagylalttal

Ezt találtuk ki a mai napra és majd meglátjuk, hogy hogy válik be.Majd holnap leírom a végeredményt.:-))

Mindenkinek szép estét kívánunk ezen a július végi ámbár szeptember végi-nek tűnő boldog napon!

2010. júl. 22.

Villa Fiore

Ahhoz,hogy a vendégeink mindennap finomat,ízleteset,frisset,eleget tudjanak enni ahhoz konkrétan mindennap piacra kell járni. (Elég fárasztó....Ezt a feladatot nálunk a házigazda végzi mert én már reggeltől "beragadok" az általános napi teendőkbe.Na de megéri.....
Minden áldott nap kapunk valami olyan pozitív visszajelzést ami minden következő naphoz ad elég energiát,mindennap megmosolyogtat és fényt csal a szemünkbe,hogy igen megéri a szezonba kifáradni úgy igazán, mert annyira de annyira ösztönző az ha a vendégek a teljes megelégedettségen kívül még plusz rajongást mutatnak a Villa és a mi irányunkba.
Szóval szuper!!!!!Köszönjük minden eddigi kedves vendégünknek,hogy azzal hogy Ők jól érezték itt magukat és megelégedetten,kipihenten szép emlékekkel térnek haza azzal nekünk is akkora ajándékot adtak,hogy tudjuk: ÉRDEMES CSINÁLNI!!!!!!

2010. júl. 18.

Időjárás előrejelzés...ELEGÜNK VAN!!!!

Na jó most nem Melegünk hanem Elegünk van!!!

Hisz azért erről nem volt szó...itt 20fok van konkrétan! Az pontosan azt jelenti,hogy 18fokot esett vissza a hőmérséklet.Nem csodálom,hogy ma elfogyott egy csomag fejfájás csillapító és mindenki délutáni alvásra adta a fejét miután visszajött a délelőtti szuper programokról ( hozzáteszem akkor még azt gondoltuk,hogy szép napnak nézünk elébe). Bio piac is volt ma Káptalantótiba......

Szóval nem vagyunk túl jól....de jól bírjuk!

Mindenkinek azért szép estét kívánunk Mi innen a Villa Fiore-ból és kitartást mert holnap is valószínű az lesz időjárás fronton mint ma!

Hurrá!! Egy kis szellő és pár fok lehűlés! Hurrá!! Már kibírhatatlan volt a hőség...bár a medencében elviselhetővé lehetett tenni egy-egy jeges rozé hosszú lépéssel de mennyivel élvezetesebb így,hogy kapunk levegőt és nem olvad le Rólunk a falatnyi fürdőruha.
Tegnap a szigligeti strandon jártak páran de olyannyira sokan vannak mindenhol,hogy nem élvezhető sem a tömeg sem a felforrósodott Balaton vize miatt. Valakinek az egész napja azzal telt el,hogy sorban állt...mert mire odajutott, hogy megkapja a második lángost addigra az aki az elsőt ette megint éhes lett vagy legalábbis szomjas.Aztán egy fagyi, egy felfújhatós matrac, egy palacsinta és ha még mindig lenne kedvünk sorba állni akkor jöhet megint egy kör jeges ital. Azért ma színesebbnél színesebb programokat választanak a vendégek, mert mindenki egy picit erőre kapott.Én pedig behűtöttem a hatalmas, ízletes, lédús,roppanós görögdinnyét és azzal várom a szomjas vendégeinket vissza a bázisra!

2010. júl. 11.

Idill...

Így a labdarúgó VB idején és végén nehezen tudom elképzelni , hogy létezik ennél nagyobb idill...
Vendégek egymás közt,óriási - vagy legalábbis elég nagy ehhez - plazma tv, egyik szobánk kiskutyája a szőnyegen pihenget a gazdija mellett, a többiek az asztaloknál ücsörögnek, amit a Győző gyors lakberendezési trükkökkel úgy átalakított,hogy mindenhol egyformán lehessen látni a feszült pillanatokat. Szóval így együtt örülnek az emberek - bár nyilván senki nem árulta el előre a hovatartozását, de időközben azért mindenre fény derül - fantasztikus sajtok, grissini mint rágcsálni való, finom sör és még finomabb borok, ropogós kacsacomb káposztás cvekedlivel,van ahol jéghideg görögdinnye kell a vérbeli szurkoláshoz de van articsoka saláta,újhagymás sült tészta csirkével vagy akár francia csokoládétorta...na és persze a jó hangulat.....Na ez a pillanatnyi idilli kép itt nálunk a VILLA FIORE-ban. Szurkoljunk együtt az utolsó pillanatokban is...ki kinek...talán Nekem már nem is fontos,mert az összkép engem így is boldogít!

2010. júl. 7.

A mi büszkeségünk

Régen , amikor még csak homályos terveink voltak arra vonatkozólag,hogy mit szeretnénk kihozni az öreg malomból akkor elképzelni sem lehetett, hogy milyen lesz amikor megtelik élettel a ház,minden szobában pihen valaki és a medence partján és benne óriási beach hangulat járja át a pár éve még szunnyadó malmot.Hát meg kell hogy mondjam...fantasztikus érzés.Egyrészt látni azt,hogy teljesen kielégítő a vendégeink számára a meglévő szolgáltatások és ha tehetik egész nap élvezik a helyszín adta pihenési lehetőségeket...másrészt pedig büszkeséggel tölt el az érzés,hogy megcsináltuk.Néha kiszaladok a konyháról,hogy lássam micsoda paradicsom lett ez itt.A gyerekek ugrándoznak a mélyebb vízbe,a felnőttek a kis vízben hátradőlve,limonádét szürcsölgetve újságot lapozgatnak,a napágyak megteltek ahol páran elszenderedtek a fincsi reggeli után és valaki pedig a fűbe leterített pokrócon játszik a kedvenc társasjátékával.Szóval abszolút felemelő a látvány.
Délután pedig van aki elindul egy kis kirándulásra.....amihez szintén rengeteg ötletet tudunk adni.Kerékpár túrák,gyalogtúrák a forrásokig,boros pince látogatás,golfozás akár oktatással,erdei kalandtúra vezetővel, csónakázás a tapolcai tavas barlangban, Festetics kastélyban éjszakai folklór est színes programokkal és még sorolhatnám.Szóval rengeteg lehetőség itt a Villában és a környéken.

2010. júl. 1.

SZLOGEN pályázat!

Pályázat hosszabitás!!!

Kedves rajongók...gyerünk!!!

Nem igaz,hogy semmi nem jut eszetekbe amikor Ránk gondoltok.Amikor arra gondoltok,hogy milyen érzés eltölteni egy pár gyönyörű pillanatot egy stílusos vidéki - távol a város zajától - mini szállodában amiből sugárzik a kedvesség, a báj, a hangulat, a családiasság, a vendégszeretet, a szakértelem,a jó érzés. Amikor még mindig a szátokban érzitek a fantasztikus étel költemények ízét, amikor a házigazdák kedvessége még több mosolyt csal az arcotokra,amikor szívet melengető környezetbe érkeztek meg Hozzánk.....SOROLJAM?????

Kérlek Titeket nyúljatok mélyre és aztán vessétek papírra élményeiteket érzéseiteket amikből aztán megszületnek a jobbnál jobb szlogenek! Adjátok meg Nekünk azt a lehetőséget,hogy válogathassunk a jobbnál jobb szülemények között!!:-)))

Ne hát erről van itt szó!!!

Gyerünk,gyerünk,gyerünk mert szombatig van időtök agyalni!

KÖSZÖNJÜK előre is minden lelkes olvasónak,rajongónak,látogatónak,vendégnek és leendő vendégnek az ötleteket amit a stilusosszallodak@gmail.com címre írhattok meg még mindig.

Itt a nyár...


Talán végre kimondhatjuk mindenféle gyanakvás nélkül,hogy itt a nyár! Még én is félve teszem ezt és gondolom többen vagyunk ezzel a problémával mert hiszen már megviccelt minket az időjárás egy párszor.A lényeg,hogy most gyönyörű,szikrázó,forró és boldogító úgyhogy aki teheti induljon el a strandra,ki a szabadba, a fürdőhelyekre vagy akinek az a hálás szabadság jutott,hogy nálunk pihenhet annak nem is kell mondanom,hogy a medence vizében hűsítse le magát,igyon egy finom jéghideg limonádét majd kényeztesse magát a patakparti jacuzziban ahonnan majd az esti órákban gyönyörű narancssárgás fényben relaxálhat a lemenő nap jóvoltából.Pont ezt teszik most is a kedves vendégeink ezért érek rá blogot írni.

Csak így tovább Szent Péter...köszönjük a jó időt és mindenkinek nagyon szép napot kívánunk!