2010. dec. 27.

2010-es év összegzése

Kedves olvasóink,barátaink,vendégeink,rajongóink!

Csakhogy összegezzük egy picit ezt az évet mielőtt lezárnánk. Hogy mi is történt velünk a
Villa Fiore nyitva tartásának első teljes évében?
Fiatalnak mondható a Villa élete és a Mi tapasztalataink is még csak megalapozódni látszanak de azért "történelmünk" már van.

Lássuk csak,mi az amit magunkénak tudhatunk ebben az évben?!

Elsősorban sok-sok nagyon szimpatikus vendéget,akikből többen már törzsvendéggé avanzsálódtak.
Aztán újságmegjelenéseket....3 azaz három nagyon kedves cikk jelent meg a Villáról: a Blikk Nők Otthon és Kert magazin-ban,az Otthon magazin-ban és a Veranda újság-ban.
Aztán nem utolsó sorban írt Rólunk Krisztina a Hungarian Provence lakber blogger és Noémi kétszer is a Kedvenc Otthon című blogjában. Rengeteg szívet melengető részletes élménybeszámoló íródott a vendégkönyvünkbe...és volt egy titkos tesztelés a Dining Guide újságíróitól. Ez a cikk is olyan amit újra és újra elolvasva, mindig rádöbbenünk, hogy de jó...igen megcsináltuk és érdemes áldozatokat hozni a siker érdekében.
Megjelentünk a pécsi Filharmonikus zenekar szponzoraként a kiadványukban és írt Rólunk a magyar-vidék fiatal riportere is akikkel már közös nyereményjátékot is szerveztünk.


Ebben az évben szövetséget hoztunk létre Stílusos Vidéki Szállodák címen , melynek kapcsán sok hozzánk hasonló kitartó és agilis emberrel ismerkedtünk meg. A szövetséget illetően is többen írtak a 6 tagról együtt vagy akár külön-külön is. Karácsonyra elkészült egy zsebben hordható Memory kártya ahol mindannyian megmutathatjuk egy játék keretében panzióink kedves szegleteit.

Írom a "villafiore napló" blogot melynek már legalább 20 olvasója van. Először nem gondoltam volna, hogy Nekem ez menni fog de - ha nem is elég sűrűn - időközönként megírom mi történik itt Lesencetomajon.

Nem utolsó sorban pedig amit Mi tettünk azért, hogy emlékezetessé váljon ez az év, megírtuk a mi kis könyvecskénket Villa Fiore - avagy toszkán életérzés a Balaton - felvidéken címmel. Nagyon büszkék vagyunk rá és hál'istennek úgy tűnik elnyerte a vendégeink tetszését is ami természetesen még nagyobb örömet okoz nekünk.

Aztán mééééég.......gyönyörű ékszereket árultunk,karácsonyi vásárunkon sokan vásárolhattak szebbnél szebb dolgokat,sokat beszélgettünk,rengeteget nevettünk,megismertünk helybeli borászokat,főztünk sokat,ettünk jókat,ittunk eleget,takarítottunk,rendezkedtünk,mostunk,vasaltunk,vásároltunk,még takarítottunk,építkeztünk,javítottunk,újítottunk,füvet nyírtunk,medencét takarítottunk,melegünk volt,fürödtünk,a kutyák a patakban fürödtek,szórólapot terveztünk,facebookon megjelentünk,ismerősöket gyűjtöttünk,kutyákat neveltünk,halott őzet találtunk,patak partján sétáltunk,fáztunk,tévét néztünk,forralt bort ittunk,gesztenyét sütöttünk,fát vágtunk,befűtöttünk,már megint takarítottunk,masszőrt találtunk,kis őzikéket láttunk az ablakból, néha gyógytornáztunk,borvacsorán voltunk,majmokat simogattunk,vadnyuszinak gazdát találtunk,társas játékoztunk,zárva voltunk,kinyitottunk,korán keltünk,későn feküdtünk,jól éreztük magunkat,még jobban éreztük magunkat,jókat beszélgettünk,kezet fogtunk,megöleltük egymást,gyerekekkel rajzoltunk,játszottunk,kutyákat beöltöztettük mikulásnak és rengeteg jó embert ismertünk meg.
Ha valamit kihagytam volna akkor nézzétek el nekem....de azt gondolom, hogy szó szót követhet: NAGYON JÓ KIS ÉV VOLT EZ.

Mindenkinek kívánunk sikerekben,gazdagságban,egészségben nagyon-nagyon boldog új évet.

Üdvözlettel és köszönettel: Zsuzsi és Győző ( Alma és Dió)


2010. dec. 22.

Karácsonyi üdvözlés...


NAGYON KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK
MINDEN KEDVES OLVASÓNKNAK ÉS VENDÉGÜNKNEK!


Köszönjük, hogy itt voltak....köszönjük,hogy olvassák a blogunkat....köszönjük, hogy jól érezték magukat....köszönjük,hogy megvásárolták a Villa Fiore kis könyvet....köszönjük,hogy gondoltak ránk....köszönjük,hogy látogatják weboldalunkat.....köszönjük,hogy ismerőseink lettek a facebook-on és még inkább köszönjük,hogy megtisztelnek minket a további találkozásokkal!

SIKEREKBEN,GAZDAGSÁGBAN,EGÉSZSÉGBEN ÉS BOLDOGSÁGBAN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!

Üdvözlettel: Zsuzsi,Győző,Alma és Dió


2010. dec. 18.

Karácsonyi hangulatban





















Most már tényleg csak párat kell aludni ahhoz,hogy december 24-e reggelre ébredjünk amikor is az egész napos készülődés,ajándékcsomagolás , főzés és díszítés után estére leülhetünk a családunkkal,szerelmünkkel,gyerekeinkkel vagy akár kutyáinkkal az ünnepi asztalhoz és indulhat a nagy zabálás. ( amit persze azonnal megbánunk mert januártól meg jöhet ismét a felszedett kilók kínkeserves leadása és az ezzel járó szenvedés,megvonás és küzdelem)
Na de a karácsony ...az karácsony! Az ünnep....az ünnep. Karácsonyi dalok szólalnak meg a lejátszókból,narancs és fahéj illat terjeng a nappaliban,melegséget árasztanak a gyertyák fényei és csengettyű éles, ámde halk hangjára leszünk figyelmesek amikor is megérkezik a Jézuska,vagy Mikulás,vagy a Szülők,vagy a Barátok!!! és ajándékokkal lesz teli a feldíszített karácsonyfa alja.

Nem is részletezem tovább ezt a szép,szeretetteljes és melegséget árasztó ünnepi hangulatot.....csak azt szerettem volna megosztani Veletek,hogy mi már elvesztettük a fonalat annak tekintetében,hogy ki is az igazi MIKULÁS??????
A képek láttán Ti mit gondolnátok??? Ők a mi meglepetéseink,akik mindennap meglepnek valami kis ajándékkal,legyen az január vagy december,legyen az hétfő vagy szombat,reggel vagy este....egy fadarab,egy rongy,egy takaró vagy egy labda....oly mindegy!
Ez ám az ajándék.......

2010. dec. 17.

Burgonyatekercs recept...

"Megrendelésre" szeretnék megosztani veletek egy receptet. Akinek küldöm, az nem más mint....majd Ő tudni fogja! :-))

Hozzávalók 6személyre:
- 50dkg burgonya
- 20dkg liszt
- 1 db tojás + 1db a kenéshez
- 0,2dkg só
- 4 dkg vaj

A főtt burgonyát jól áttörjük, a sóval, vajjal,tojással és a liszttel burgonyás tésztát készítünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és felvert tojással megkenjük a felületét.
Közben elkészítjük a parajos tölteléket.

- 20dkg parajlevél ( fagyasztott...de nem a püré)
- 6 -8 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 1dl főzőtejszín

Kevés olívaolajon megpirítjuk a szeletekre vágott fokhagyma gerezdeket és rádobáljuk a szálas parajleveleket.Pároljuk egy 10-15percig,fűszerezzük és felöntjük a tejszínnel. szerecsendióval meghinthetjük...én ezt a fűszert nagyon szeretem a parajjal párosítani.
Még melegen rákanalazzuk a kinyújtott tésztánk közepére és mint a rétest, szépen feltekerjük.
Tojással ismét megkenjük a külsejét és kivajazott vagy zsírozott tepsiben megsütjük. 180 fokon kb. 30 perc alatt lesz szép aranybarna a külseje.
Szépen elszeletelve tálalhatjuk vagy én még a felszeletelés után kevés vajon serpenyőben megpirítom mindkét oldalát mert szerintem úgy még finomabb.

ÉS KÉSZ.....

2010. dec. 3.

Hó,hahó....



E vidéken tegnap egész este szakadt a hó.Gyönyörű volt és még mindig fantasztikus látványt nyújt. A kutyák önfeledten szaladgálnak, mi a szűz hóban lépdelünk és sajnálkozva nézzük, hogy tönkre tette a nagy hó a lugasban kialakított nádból készült tetőt. Egyszerűen leszakadt, nem bírta a súlyt. Újabb tervezgetés készülődik így a fejemben, hogy akkor milyen legyen az új tető.
Nem fotóztam le ezt a balesetet mert az nem olyan szép látvány, de helyette feltöltöttem egy-két képet, hogy lássátok Ti is a havas Villa Fiore szép pillanatait.