2011. ápr. 22.

Országos tojásvadászat

Mint már említettük, és a facebookon is közzétettük,vasárnap hatalmas országos tojásvadászatot rendezünk Mi a Stílusos Szállodák.
Minden információt továbbra is az Fb-n kaptok majd. Óránként fogunk információ morzsákat csepegtetni Nektek, hogy mindenkinek legyen ideje elindulni a tojás felkutatására.

Így néz ki Őnagysága...majd Őt kell megkeresni és lefotózni saját magaddal - mert ha a kezedben tartod akkor az azt jelenti, hogy Te vagy a szerencsés megtaláló!


Nem semmi ajándékot ajánlunk fel ha hajlandóak vagytok elindulni és egy jó kis programnak tekinteni mindezt. Hogy mi az ajándék?? Természetesen egy-egy 2 éjszakás kaland valamelyik fantasztikus mini szállodában. Cserélgettünk, úgyhogy nem arra a helyszínre nyertek meghívást akinek a tojását megtaláljátok. Szerintem ez elég jó kis ajándék!!!

Figyeljetek, legyetek résen mert hamarosan újra jövök!

Ezúton is szeretnénk mindenkinek nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánni!

Üdvözlettel: Zsuzsi és Győző

2011. ápr. 19.

Egy csipetnyi Andalúzia - meg Én

Szeretnék megosztani Veletek egy szuper dolgot ami egyben egy fantasztikus játékos lehetőség is.

Már több ízben kiderült,hogy sok olvasónk és vendégünk szereti a francia és az olasz gasztronómia remekeit de a spanyol finomságokról nagyon ritkán ejtünk szót.Én is nagyon kevés alkalommal veszem elő az ehhez kapcsolódó "bibliáimat" - amik persze szakácskönyvek - melyeket segítségül hívok az új dolgok kipróbálásához.Nem is értem miért hanyagoljuk el ezeket az ízeket?????

Hát itt az idő, hogy megálljunk egy pillanatra és főzzünk valami fantasztikus Andalúz ételkülönlegességet. Meghívnálak Titeket is nagy szeretettel erre a lehetőségre, hogy Ti magatok is remekelhessetek!

Mit kell tenned? Nagyon egyszerű........Készíts egy ízletes menüt, legalább egy andalúz alapanyag felhasználásával. Fedezd fel a dél-spanyol élelmiszerek tárházát a www.extenda.hu honlapon közzétett lista segítségével, melyből az is kiderül, hogy hol vásárolhatod meg az egyes ínyencségeket.

Legyél rajongója az „Egy csipetnyi Andalúzia” nonprofit szervezetnek a facebook-on http://www.facebook.com/#!/pages/Egy-csipetnyi-Andal%C3%BAzia/ és töltsd ki a regisztrációs űrlapot, majd május 8-ig, minimum egy fotó kíséretében küldd be a receptedet a http://apps.facebook.com/receptverseny/ oldalra.

Ja! Nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat! Recepted a spanyoltól a magyar konyhán át bármely íz világából merítheted.

Hihetetlen ajándékokért megy a verseny, úgyhogy adjatok bele mindent. Én is így fogok tenni, csak figyeljetek.

A receptversenyen mindenki csak egy étellel nevezhet. A feltöltött receptekre május 9-15-ig fogadják be a szavazatokat.Mozgósítsd ismerőseidet is, hiszen minden rajongónk szavazhat. Minél több szavazatot kapsz, annál biztosabb a sikered!

Egy nyertest közönségszavazás útján választanak ki, és a szavazók között is kisorsolunk egy értékes andalúz ajándékcsomagot. A dobogósok ételeit május 27-én, a Miele főzőiskolában, újságíróknak is bemutatja dél-spanyol mesterszakácsunk. Fődíjasaink, vagyis a Bíró Lajos (Bock Bisztro), Vajda Péter (Dining Guide szaklap) és Martin Goldman spanyol mesterszakács alkotta szakmai zsűri által legjobbnak talált 13 receptbeküldő, +1 közönségdíjas andalúz sztárséfünktől tanulhatja meg egy hamisítatlan dél-spanyol menü elkészítésének fortélyait a Gundel iskolában, május 28-án.

A pályázatunkkal kapcsolatban felmerülő kérdéseket az Egy csipetnyi Andalúzia nevű facebook oldalunk fórumjában teheted fel.


Nagyon sok sikert kívánok mindenkinek és szurkoljatok Nekem is ha tehetitek!

Ja! Előljáróban pedig nagyon kellemes ,igazi hagyományos magyar sonkákkal és házi tojásokkal teli húsvétot kívánunk Nektek!

Üdv: Zsuzsi és Győző

2011. ápr. 17.

Így készül a fürdőtó

Azt hiszem megígértem, hogy időközönként itt megmutatom Nektek a felújítások menetét és aztán majd a végterméket. Az utóbbi természetesen majd a weboldalra is felkerül, hiszen új szolgáltatásokkal bővül a Villa Fiore.

A bio fürdőtavat elkezdték már kiásni. Erről láttok most 3 fotót:


Én már látom magam előtt, hogy micsoda gyönyörű "titkos" kert lesz a telek hátsó részén. Amikor zöldbe borul majd az előző életében kukoricaföldnek tűnő terület.

Remélhetőleg nemsokára újra jelentkezem!

Szép estét Mindenkinek!


Elkészült.


Elkészült a "nagy mű".

Nekem vegyes érzelmeim vannak vele kapcsolatban. Emlékeim szerint kicsit hasonlít az óvodai papír zsebkendő vagy kis cipők tartójára de amúgy meg elég aranyos, hogy ilyen kézzel vart darab. Ettől biztosan egyedi és figyelem felkeltő. Az tuti.

Döntsétek el Ti! Végül is csak 3 napi munkánk van benne úgyhogy úgy tessék becsmérelni! :-))

Nem áááám, most komolyan....szerintetek milyen lett????

2011. ápr. 16.

Programkártyák

Hahó! Újra itt vagyok!

Szeretném megosztani Veletek az új találmányunkat. Az ötletgazda nem én vagyok sajnos, - hanem egy nagyon kedves ismerősünk - ...viszont a kivitelező annál inkább.

Hogy mi lesz ebből???
És ebből?? Amit itt alább láttok...végül is ez a nagy találmány: egységes programkártyák, melyeknek a hátulján kis térképen jelöltük be, hogy a Villából hogy találtok oda az adott helyszínre. Boros pincék, várak, barlangok,piacok és fürdők többek közt.



Nemsokára kész lesz a kézzel varrott tartó is., azaz nemsokára újra jelentkezem! Ilyen sokszor? Hűha....csak meg ne unjatok! :-)

2011. ápr. 10.

Visszatérés

Háááát, elég régen jártam errefelé! Nagyjából a tűzeset óta nem sikerült írnom egyetlen bejegyzést sem magunkról, sem a Villáról és a Villa létről ( óoooh véletlenül se asszociáljatok kérlek ).

Ha hangos bejegyzéseket is lehetne létrehozni itt, akkor most így kiáltanék fel: Hurrá, tavaszodik!!!
Annyira hihetetlen a természet ..... Eddig mindig csak azon voltam kiakadva, hogy a természet azon erői melyek elpusztítanak dolgokat, életeket micsoda változást produkálnak egy egy szempillantás alatt de most úgy tűnik Nekem, hogy ugyanilyen lendületes gyorsasággal tud életre kelni is. Szó szerint 2 nap alatt zöldbe borult a birtok. Az orgonafáktól, a fűzfákig. A színesebbnél színesebb virágok kibújtak a földből ami után az almafa is úgy kinyílt, hogy szinte észre sem vettük.
Azaz, amilyen gyorsasággal a tűz elpusztít pont olyan gyorsan hozza meg "gyümölcsét" a friss meleg levegő és a napfény. Na, kedves olvasók azt hiszem ennek kell örülni és végleg lezárni a füstös, kormos, sötét, hosszú téli időszakot.

Szóval elindult a tavaszi zsongás. Mindenki nyakába vette a lehetőségeket, a vidéket még a szeles idő ellenére is, megkívánták a friss ropogós zöldségeket és könnyebb desszerteket, a lédús epret és az ízletes limonádét.( esténként meg persze a finom borocskákat ) Jönnek - mennek a kedvesebbnél kedvesebb vendégek akik érkezéskor általában nem tudják mire számíthatnak viszont távozáskor annál pontosabban tudják, hogy milyen élményekkel gazdagodtak és esetlegesen mi fog hiányozni az elkövetkezendő napokban. A csend, a pihenés, az együttlét, az odafigyelés, az egymásra figyelés, a kikapcsolódás, a harmónia és a nyugalom!

Köszönjük, hogy itt voltatok!