2010. dec. 17.

Burgonyatekercs recept...

"Megrendelésre" szeretnék megosztani veletek egy receptet. Akinek küldöm, az nem más mint....majd Ő tudni fogja! :-))

Hozzávalók 6személyre:
- 50dkg burgonya
- 20dkg liszt
- 1 db tojás + 1db a kenéshez
- 0,2dkg só
- 4 dkg vaj

A főtt burgonyát jól áttörjük, a sóval, vajjal,tojással és a liszttel burgonyás tésztát készítünk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és felvert tojással megkenjük a felületét.
Közben elkészítjük a parajos tölteléket.

- 20dkg parajlevél ( fagyasztott...de nem a püré)
- 6 -8 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 1dl főzőtejszín

Kevés olívaolajon megpirítjuk a szeletekre vágott fokhagyma gerezdeket és rádobáljuk a szálas parajleveleket.Pároljuk egy 10-15percig,fűszerezzük és felöntjük a tejszínnel. szerecsendióval meghinthetjük...én ezt a fűszert nagyon szeretem a parajjal párosítani.
Még melegen rákanalazzuk a kinyújtott tésztánk közepére és mint a rétest, szépen feltekerjük.
Tojással ismét megkenjük a külsejét és kivajazott vagy zsírozott tepsiben megsütjük. 180 fokon kb. 30 perc alatt lesz szép aranybarna a külseje.
Szépen elszeletelve tálalhatjuk vagy én még a felszeletelés után kevés vajon serpenyőben megpirítom mindkét oldalát mert szerintem úgy még finomabb.

ÉS KÉSZ.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése