2011. ápr. 19.

Egy csipetnyi Andalúzia - meg Én

Szeretnék megosztani Veletek egy szuper dolgot ami egyben egy fantasztikus játékos lehetőség is.

Már több ízben kiderült,hogy sok olvasónk és vendégünk szereti a francia és az olasz gasztronómia remekeit de a spanyol finomságokról nagyon ritkán ejtünk szót.Én is nagyon kevés alkalommal veszem elő az ehhez kapcsolódó "bibliáimat" - amik persze szakácskönyvek - melyeket segítségül hívok az új dolgok kipróbálásához.Nem is értem miért hanyagoljuk el ezeket az ízeket?????

Hát itt az idő, hogy megálljunk egy pillanatra és főzzünk valami fantasztikus Andalúz ételkülönlegességet. Meghívnálak Titeket is nagy szeretettel erre a lehetőségre, hogy Ti magatok is remekelhessetek!

Mit kell tenned? Nagyon egyszerű........Készíts egy ízletes menüt, legalább egy andalúz alapanyag felhasználásával. Fedezd fel a dél-spanyol élelmiszerek tárházát a www.extenda.hu honlapon közzétett lista segítségével, melyből az is kiderül, hogy hol vásárolhatod meg az egyes ínyencségeket.

Legyél rajongója az „Egy csipetnyi Andalúzia” nonprofit szervezetnek a facebook-on http://www.facebook.com/#!/pages/Egy-csipetnyi-Andal%C3%BAzia/ és töltsd ki a regisztrációs űrlapot, majd május 8-ig, minimum egy fotó kíséretében küldd be a receptedet a http://apps.facebook.com/receptverseny/ oldalra.

Ja! Nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat! Recepted a spanyoltól a magyar konyhán át bármely íz világából merítheted.

Hihetetlen ajándékokért megy a verseny, úgyhogy adjatok bele mindent. Én is így fogok tenni, csak figyeljetek.

A receptversenyen mindenki csak egy étellel nevezhet. A feltöltött receptekre május 9-15-ig fogadják be a szavazatokat.Mozgósítsd ismerőseidet is, hiszen minden rajongónk szavazhat. Minél több szavazatot kapsz, annál biztosabb a sikered!

Egy nyertest közönségszavazás útján választanak ki, és a szavazók között is kisorsolunk egy értékes andalúz ajándékcsomagot. A dobogósok ételeit május 27-én, a Miele főzőiskolában, újságíróknak is bemutatja dél-spanyol mesterszakácsunk. Fődíjasaink, vagyis a Bíró Lajos (Bock Bisztro), Vajda Péter (Dining Guide szaklap) és Martin Goldman spanyol mesterszakács alkotta szakmai zsűri által legjobbnak talált 13 receptbeküldő, +1 közönségdíjas andalúz sztárséfünktől tanulhatja meg egy hamisítatlan dél-spanyol menü elkészítésének fortélyait a Gundel iskolában, május 28-án.

A pályázatunkkal kapcsolatban felmerülő kérdéseket az Egy csipetnyi Andalúzia nevű facebook oldalunk fórumjában teheted fel.


Nagyon sok sikert kívánok mindenkinek és szurkoljatok Nekem is ha tehetitek!

Ja! Előljáróban pedig nagyon kellemes ,igazi hagyományos magyar sonkákkal és házi tojásokkal teli húsvétot kívánunk Nektek!

Üdv: Zsuzsi és Győző

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése