2010. aug. 31.

Hidegrekord kontra jókedv


Ugyan nagyon hihetetlen és idegesítő,de már inkább nem érdekel az időjárás. Azon tűnődtem,hogy az utóbbi időben mindig erre kiélezve írogattam mert annyira befolyásolja a hangulatomat a hideg - meleg idő váltakozása, de most erőt vettem magamon és nem hagyom ,hogy a jókedvem elillanjon a hideg hírek hallatán.Mert ugye ez nem az a szép ősz amiről előzőleg írtam....

Szóval olyan dolgot csináltunk ma ami ugyan még a jövő zenéje ....de nemsokára eljön az ideje a kivitelezésnek. Azaz tervezgettünk!

A weboldalunkon kedves olvasók már megjelenítettük,hogy 2010.október 25. - november 25-e között zárva tartunk felújítási munkák miatt.
Épp most is ezen törjük a fejünket,hogy még mit lehetne tenni azért,hogy a jövő évben még ennél is jobban , ennél is kényelmesebben érezzék magukat vendégeink és hát nem árulok el azzal nagy titkot, hogy Nekem folyamatosan a 'szépítésen' jár az eszem. Még szebb székeket, még sokkal mutatósabb kárpitokat, jó pár klaszz olvasgatnivaló könyvet, gyönyörű színes virágokkal megtűzdelt kertet, és rengeteg kiegészítőt látok magam előtt. És majd még jóóóól kitaláljuk, hogy esetleg még mi lenne szükséges a teljességért.Szauna? gőzfürdő?a kert hátsó részében gyerek játszótér? a másik végében nagy hempergős kanapék a pihenni vágyóknak? Vagy???
De azért nem áll meg az élet, úgyhogy aktuális ajánlatainkat, az építkezés menetét szinte biztos, hogy folyamatosan láttatni fogom a blogon és a facebook oldalunkon. Természetesen ez idő alatt is nagyon nagy szeretettel várjuk telefonon vagy email-en foglalási szándékukat, megrendeléseiket és kérdéseiket.
Ezen kívül a Stílusos Vidéki Szállodák nevet viselő csoportosulásunk is mindenféle ajánlatokkal fog előállni és amúgy ha épp ebben az időszakban - amikor mi zárva vagyunk - szeretnének pihenni akkor nagy szívvel ajánlom a szövetségi tagok bármelyikét.
De aki elsőként szeretné látni a változásokat, a folyamatot ahogy hónapról - hónapra , évről - évre szépülünk azok jelentkezzenek mert a decemberi hónapra még vannak szabad helyek,hogy együtt kapcsoljunk ki és gyűjtsünk erőt a nagy karácsonyi készülődésre.

Nagyon szép estét és kitartó jókedvet kívánok Mindenkinek!

2010. aug. 27.

Nyár végi jelentkezés...

Hahó! Itt vagyok,még élek!


Kedves olvasóim...elnézést kérek,hogy ily sokáig nem jelentkeztem de nem értem rá. Hál'Istennek olyan szerencsés embereknek (hmmm,mit embereknek...panziósoknak)mondhatjuk magunkat, hogy még mindig nagyon szépen alakulnak a foglalásaink. Eljött azoknak az ideje akik nem a rettenetes meleg , kimondottan nyári napokat szeretik...hanem a késő nyári - kora őszi Balaton felvidéki túrázást,pihenést,borkóstolókat részesítik előnyben. Mondjuk az kimondottan gyönyörű szerintem amikor elkezdenek millió színben pompázni a lombok és lehullanak az első elsárgult falevelek...még csak - csak előbukkan a nap egy -egy melegebb nyalábbal megsimogatja az arcunkat.Szóval én az őszt még szeretem!!!!!Amúgy őszintén megmondom én nem bánnék már egy kis lehűlést - bár egész nyáron dacoltam az időjárás szórakozott mivoltával - mert a konyhámban 'ezer' fok van.
Viszont nem tudom Ti hogy látjátok de szerintem ez a nyár most gyorsabban telt el mint szokott.Valószínű azért van ez az érzésem mert emlékszem még júniusban egy párszor befűtöttünk,aztán a katasztrófális viharok miatt megint nem volt egy jó pár napig nyár érzetem...és így tovább.
Végül is mindegy,a lényeg , hogy jól éreztük magunkat, most is jól érezzük magunkat és jól is fogjuk érezni magunkat. És ami hab a tortán,hogy mindezt a vendégeink is így élik meg!

Mivel tudnám ezt jobban átadni vagy bizonyítani Nektek? Hát úgy hogy írok egy pár sort a vendégkönyvből:

" Kedves Zsuzsi és Győző!

Végre megvan!Tökéletes!Mindig tudtam,hogy létezik egy ilyen hely ebben az országban is!
Köszönjük Zsuzsinak a finom falatokat,Győzőnek a pikniket és a fényképeket,Diónak és Almának pedig a sétát a patakparton....És köszönet a csepp Provence-ért ami úgy hiányzik!
Még biztos találkozunk.
Üdv: .........."

:-))))))) Én ezektől a szavaktól így érzem magam ahogy azt a képen látjátok!!!

2010. aug. 7.

Szépet, jót írtak...Rólunk!

Ízig - vérig stílusos és vidéki.....


Róbert és kedves felesége akikkel szintén egy pár nagyon szép napot töltöttünk el "együtt" Ők ezt írták Nekünk Rólunk:

Hazafelé, átgondolva az elmúlt napok élményeit az alábbi érzés fogalmazódott meg Bennünk:
"A Villa Fiore olyan, mint amikor egy baráti házaspár meghívja magához a rég nem látott kedves ismerősét egy vacsorára , ami olyan jól sikerül,hogy úgy dönt marad még egy pár napot, mert a szobája különleges , a környezet álomszerű és a vendéglátást is hamar meg tudná szokni."

Nektek is köszönjük az ittlétet a szép szavakat és a magazinokat eljuttatását is.....:-))

Várunk vissza nagy szeretettel!

Brillíroztunk...


A tegnap is csak úgy kezdődött mint minden másik nap: korán kelés,reggeli készítés,kerti bútorok letörölgetése,terítés,eső utáni terep rendezés...menü és vásárlási lista összeírása,közben friss tojásos reggeli étkek készítése,email-ekre válaszolás, reggeli utáni elpakolás, szoba takarítás,pókhálózás,porszívózás,felmosás,sütés-főzés.....stb. Na szóval akkor még mit sem sejtve az előételek között szereplő "Levendulás olívaolajjal sült camambert sajt házi alma chutney-val" kedvencemnek nem nagyon tulajdonítottam nagy jelentőséget de bízva a "pincéremben", reméltem hogy többeknek fogja ajánlani,hogy brillírozhassak a kis konyhámban tudva,hogy ez egészen jó dolog!
Hát ez lett belőle....nem bírtam eleget készíteni de így a jóóóó....kiváltságos! Ha a vendéglátósnak olyan vendég adatik akiről kiderül,hogy a szimpátia már benne is akkor elindult amikor csak a fotónkat látta egy újságban, és így utána jár a dolgoknak,hogy mi ez ami Őt ennyire megmozgatta, akkor mit sem kell többet tennünk , hogy Mi is ugyanúgy - ahogy kiadta ezt a kis titkát - magunkat adjuk és megpróbáljuk a lehető legtöbbet és legjobbat kihozni abból a pár nap pihenésből amit Magának szánt gyerekmentesen a kedves vendég. Ez nagyon - nagyon nehéz dolog......és reméljük,hogy legközelebb a lányokat is elhozzátok! Köszönünk mindent és Nekünk is szívünket- lelkünket melengette a kedvességetek, a csokoládétok és a barátságos hozzáállásotok...ja! nem említve a gourmand vacsoráitokat. Itt egy kép a fantasztikus sült levendulás camambert sajtomról ami a végén a Ti vacsorátok lett!

Tisztelettel írtam mindezt Mariettának és Péternek akik valószínŰleg itt hagytak egy sötétkék pólót!:-))

2010. aug. 4.

Augusztus....

Gyorsan eljött,szinte hihetetlen hogy milyen gyorsan telik az idő...főleg nyáron.Bár ez is vitatott kérdés,hogy vajon csak a naptár szerint van nyár vagy azért lesz még jó idő is. Hova tűntek a meleg nyári esték amikor még a Balaton partján is meg lehetett maradni mert nem volt szúnyog invázió.Emlékszem még fiatalabb koromból,hogy az esti fürdőzések egy üveg borral milyen fantasztikus programok voltak de hát jó lenne itt a kertben a medencében is mindez - tényleg nem vagyok nagyravágyó - ha meleg lenne.
Szóval itt a nyár utolsó hónapja amit ki kellene használni jól mert aztán megint mire felocsúdnánk a nyaralás emlékképeiből már azon kapjuk magunkat,hogy a karácsonyi ajándék listát írogatjuk és bevásárló körútra indulunk nagy kabátban.
Nekem egy picit fáj a torkom de nem adom fel a jeges italok fogyasztását, a fagylaltot mert hát NYÁR van.
Ehhez én nem írok ízelítőket mert az interneten mindenki ezt nyomatja hogy milyen finom alkoholmentes frissítőket készíthetünk a "nagy melegben"!
Az én egyik kedvencem az epres -bazsalikomos citrom sorbet! Hűsítő,ízletes,érdekes,fagylaltos,savanykás de mégis édeskés és könnyen elkészíthető. Na ettől fáj az én torkom....

Augusztus hónapban mindenhol rengeteg színes programmal várják az itt nyaralókat úgyhogy csinálhatnánk tervet,hogy mit mikor és hol érdemes csinálni!

Várom az ajánlatokat, hogy ki miről tud - esetleg vagy főleg olyan érdekelne ami nem nagyszabású de fantasztikus! Tud valaki ilyet a Balaton felvidéken?????

Szép napot kívánok Mindenkinek!