2011. jún. 1.

QQRIQ....avagy egy fantasztikus habzóbor története

Kedves Olvasók, Rajongók, Vendégek és Mindenki! ( mert ezt mindenkinek tudni kell )

2011.május 28-án volt a nagy egri dűlőfesztivál ahol a jótékonysági bálon, aukciókon kívül a fő attrakció Bolyki Jani fantasztikus borai voltak, melyeket a Bolyki Borkatlanban mutattak be. Kb. 600 nagyon kedves vendég kóstolgatta és ízlelgette a dűlő egyik kiemelkedő fiatal borászának nedüit melyhez párosult a szervezők által nyújtott igen jó hangulat. Példaértékű Bolyki Jani segítségnyújtása a rászorulóknak és kiemelkedő a szervezők közvetlensége és szakértelme is.
Szóval aki ott volt nagyon jól érezte magát, aki meg nem tudott elmenni, az lehetőleg jövőre ne hagyja ki.

Tegyünk egy kis kitérőt annak kapcsán, hogy ugye most már mindannyian tudjátok, hogy ha Stílusos Vidéki Szállodák - ról beszélünk akkor arra a bizonyos baráti szövetkezésre kell gondolni melynek Mi 8-an vagyunk a tagjai: ( egy gyors emlékeztető )
  • Nomád Hotel - Noszvaj
  • Rosinante Fogadó - Szigetmonostor
  • Club Szarvaskút - Szarvaskút
  • Vendégház a Zöldkapuhoz - Salgóbánya
  • Gombás Kúria - Balatonfüred
  • Villa Fiore - Lesencetomaj
  • Káli Art Inn - Köveskál
  • Kosbor Panzió - Magyarszombatfa
Szóval eme fesztiválon Mi is jeleskedtünk...az SVSZ egyrészt mint szponzor képviseltette magát valamint bemutatásra került a Janival közös "munkánkból" eredő, igazi kuriózumnak számító, nagyon igényesnek és ízletesnek bizonyuló, eredeti ötletnek tűnő igazi felfrissülést és élményt nyújtó QQRIQ néven megjelenő gyöngyöző bor melynek neve és címkéje határozottan illeszkedik a szélkakas logóhoz mely fémjelzi a stílusos szállodákat.
A palack tartalma alapvetően egy 2010-es hárslevelűből készült és a " szénsavval való dúsítás" pedig Janinak is debütálása, hiszen eddigi munkájának első habzóborát tarthatjuk a kezünkben.

Most lássuk a címkét:


Hálás köszönet Ipacs Géza "címke gurunak" az ötletért és a kivitelezésért.

A noszvaji Nomád Hotel - természetesen a Borkatlanhoz és Janihoz való közelsége miatt - már a nagy fesztivál előtt is kóstolgathatta a nyami - nyami borocskát és csak időről időre azt hallottuk, hogy úúúhhh de finom, úúúúhhh de jó, nagyon ízletes, nagyon könnyed ....stb,stb. De aztán megérkezett Hozzánk is, és elképesztő gyorsasággal fogyott el az első 3 karton ( amibe azért Mi is besegítettünk) úgyhogy a siker - ami várható volt a bor tökéletessége miatt - egyértelműen megérkezett.
Remélem meggyőztünk Titeket arról, hogy MEG KELL KÓSTOLNI a bort....és a palackot pedig jól el kell tenni emlékbe amit ha szeretnétek akkor természetesen dedikálunk is. :-)
Viszont ne keressétek bármilyen üzletben mert hiszen ahogy említettem - abszolút kuriózumnak számító, magas élvezeti értékkel bíró "saját" borról beszélünk amit kizárólag Bolyki Janinál és a Stílusos szállodákban tudtok beszerezni.....vagy esetleg néha szervezünk olyan közösségi játékokat ahol meg lehetne nyerni! Csak figyeljetek....

Szép napot Mindenkinek továbbra is! Este pedig borozgatunk....

3 megjegyzés:

  1. Szerintem is fantasztikus a borotok!!!

    VálaszTörlés
  2. Jól néz ki, tetszik. Az ízét pedig talán sikerül megismernünk, megkóstolnunk minél előbb.:)

    VálaszTörlés